Експерти розповіли, як правильно вибирати хурму, щоб вона не була в'язкою

Поради покупцям

Хурма максимально смачна пізньої осені та взимку. Ця смачна ягода містить велику кількість калію, який регулює водний баланс в організмі й нормалізує роботу серця. Але  вибрати цей фрукт потрібно вміти правильно.

Продавці, розповіли на що звертати увагу, які бувають сорти хурми, повідомляє The Village.

Як визначити, чи буде хурма солодкою?

За словами експертів, чим твердіше хурма, тим скоріш, що вона буде в'язати. Так часто буває з абхазької хурмою: щоб вона була солодкою, потрібно, вибирати м'які плоди.

З іспанською хурмою справи йдуть зовсім навпаки: у цього сорту насичений жовто-помаранчевий колір. Таку хурму можна гризти, як яблуко, і вона буде солодкою.

Що робити, якщо купив невдалу хурму

Якщо ви вибирали хурму за правилами, а вона все ж в'яже, то можна ситуацію виправити, помістивши плід на день в морозильну камеру. Після цього хурма стане м'якше і солодше. При цьому пропаде в'язкість.

Якщо ж хурма трохи в'яже, не варто відразу її ховати морозилку. Такі плоди корисні для щитовидної залози.

Коли починається сезон

Сезон хурми офіційно починається з вересня, коли з'являються перші азербайджанські та узбецькі фрукти. В інший же час можна купити іспанську хурму, яка, також росте в численних теплицях.

Корисні властивості хурми

У хурмі багато вітаміну А, корисного для запобігання онкологічних захворювань; вітаміну Р, що зменшує крихкість судин; вітаміну С (його в ягоді 53%), що має загальнозміцнювальну дію. Помаранчева ягода у великих кількостях містить пектин, здатний виводити з організму поганий холестерин, іони важких металів і пестициди.

Хурма містить залізо, марганець, а також дубильні речовини, бета-каротин. Вміст цукру в хурмі досить високий, але не дивлячись на це, хурма має невисокий глікемічний індекс (тобто не сприяє швидкому підвищенню цукру в крові).

Хурму рекомендують вживати при анемії і гіпертонії, для нормалізації ліпідного обміну і підтримки стану печінки й жовчовивідних шляхів.

Хурма корисна і при нервовому і фізичному виснаженні, тому в період активного навчання або занять спорту варто включити у свій раціон хурму.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень