Як правильно розтягнути вузьке шкіряне взуття: прості прийоми, щоб не мати мозолів

Черевики стануть зручними

Кожен із нас хоча б раз у житті купував взуття онлайн через інтернет. З одного боку це чудово економить час, проте з іншого – можна купити неякісний виріб або не вгадати з розміром.

Якщо ви придбали нову пару взуття з натуральної шкіри, але вона затісна – не поспішайте перепродувати її. Є способи «підігнати» покупку під себе і отримати зручне взуття.

Як розтягнути шкіряне взуття

  • За допомогою мокрих шкарпеток

Цей варіант досить тривалий за часом. Надягаємо мокрі шкарпетки, взуваємо тісні черевики, чоботи або туфлі та вирушаємо виконувати домашні справи. Періодично необхідно вставати на носочки та п'яти, щоб взуття розтягнулося швидше.

  • За допомогою фена

Щоб розносити шкіряне взуття, надягаємо теплі щільні шкарпетки, зверху черевики або туфлі та вмикаємо фен. Спрямовуємо потік теплого повітря на ті місця, де взуття тисне. Щоб фен не перегрівся, таку процедуру рекомендують проводити не більше 5-10 хвилин. Після цього потрібно походити у взутті 30 хвилин і змастити його гліцерином, щоб відновити необхідну вологу.

  • За допомогою газет

Ще один варіант – щільно набити взуття мокрими газетами та зачекати декілька годин.

  • За допомогою спиртового розчину

Взуття з гладкої або лакованої шкіри можна розтягнути за допомогою спиртового розчину. Для цього змішуємо воду і спирт у пропорції 2:1, розпорошуємо його всередині взуття, надягаємо на товсті шкарпетки і чекаємо, поки він випарується. Замість спирту можна використовувати будь-який міцний алкоголь чи оцет.

  • У морозильній камері

Розміщуємо в новій парі взуття міцний пакет або повітряну кульку, заливаємо туди воду доти, доки вона не заповнить собою весь простір, що вимагає корекції на стопі, п'яті, пальцях тощо. Зав'язуємо пакет чи кульку, щоб вода не витікала. Відправляємо взуття в морозильну камеру на ніч – замерзаючи, вода почне збільшуватися в обсязі та розтягне взуття по довжині і ширині. Через вказаний проміжок часу дістаємо, даємо льоду трохи відтанути та витягаємо цю конструкцію з взуття.

  • За допомогою спеціального спрею

Хімічні засоби – альтернатива народним методам. Необхідно піти до спеціалізованого магазину та купити спеціальну піну або спрей для розтяжки взуття. Потім уважно вивчити інструкцію, щоб не пошкодити улюблену пару. Як правило, засіб потрібно рівномірно нанести на внутрішню і зовнішню сторону черевиків на відстані 15 см, потім походити в них, поки він не висохне.

Джерело: apostrophe

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень