Як правильно розморожувати м’ясо, щоб воно не втратило смак і не було гумовим
Треба знати тонкощі

Розморожувати м'ясо потрібно тільки безпечними способами. Також все залежить від часу та типу м'яса, який ви розморожуєте. Найкращий спосіб розморозити м'ясо - це в холодильнику, але якщо потрібно швидко, можна використовувати хитрощі.
Але потрібно пам’ятати про те, що дуже швидке розморожування неприпустиме: це руйнує структуру м’яса, робить його жорстким і сприяє утворенню небезпечних бактерій.
Залишати м’ясні шматки для розморожування при кімнатній температурі теж небажано: в теплі активізуються бактерії, які могли потрапити в продукт при неправильній обробці або упаковці.
Досвідчені кулінари рекомендують розморожувати м’ясо у воді. Але не в гарячій, як хотілося б багатьом, щоб прискорити процес, а в холодній.
Це дозволить м’ясу розморожуватися рівномірно до середини м’якоті.
Після гарячої «ванни» м’ясо може розмерзтися не повністю, а після приготування стати жорстким і несмачним.
Не виймаючи продукт із упаковки, покладіть його в ємність із холодною водою. Змінюйте холодну воду в ємності з м’ясом кожні півгодини. Так невеликі м’ясні шматки розморозяться приблизно за годину, а більші — через 2 чи 3 години.

Радіо Трек: НОВИНИ