Як правильно «розбудити» і додати у тісто сухі дріжджі

Прості поради

Сухі дріжджі, їх ще називають неактивні, отримують у результаті штучного зневоднення. Тому треба вміти правильно «розбудити», тобто активувати.

Сухі дріжджі зручні у використанні, бо менш вибагливі до умов зберігання. Зауважте: сухі дріжджі бувають активні і моментальні. І ті, й ті треба вміти правильно «розбудити».

Як «розбудити» активні дріжджі

Щоб сухі дріжджі активувати, необхідно налити в ємність потрібну кількість теплої води або молока. Важливо «розбудити» дріжджі, а не заварити! Температура рідини повинна бути в межах 35-42 °С. До рідини треба додати кілька чайних ложок цукру, які стануть для дріжджів своєрідною поживою.

Через 5-10 хвилин дріжджі мають спінитися. Якщо цього не сталося, то застосовувати їх у випічці не варто: вони зіпсовані.

Причин такого явища кілька:

  • закінчився термін придатності,
  • порушені умови зберігання,
  • рідина, в якій їх розчинили, була надто гарячою.

Миттєві дріжджі

Сухі дріжджі також бувають миттєвими. Це вказано на упаковках. Вони схожі на порошок дрібного помелу світло-коричневого кольору. Моментальні дріжджі не потребують активації, ви можете додати їх прямо в сухі інгредієнти. Також при замішуванні тісту з такими дріжджами достатньо підходити 1 раз.

Але за таку швидкість і простоту у використанні доводиться платити.

Джерело: Сім'я

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень