Як позбутися запаху часнику й чому він так довго тримається в організмі

Запах залишається не тільки в роті, але й всьому тілі

Часник містить речовину під назвою аліцин. Це і є джерело характерного запаху. Аліцин активізує вітамін B1, необхідний для обміну речовин, підвищує швидкість метаболізму,  та створює збадьорливий ефект. Дефіцит вітаміну B1 може призвести до втоми та втрати апетиту.

— Аліцин, що міститься у часнику, — речовина із сильним запахом. Відразу після вживання частинку алліцин окислюється внаслідок хімічної реакції та виділяє сильний аромат, який зберігається у роті.

 

Потім компоненти потрапляють у кров у процесі травлення, циркулюють по всьому організму та виділяються з потом. Виникає відповідний запах, - кажуть експерти. 

З рота запах може зникнути через кілька годин, але щодо тіла, то цей запах може зберегтися впродовж доби, оскільки часникові компоненти розчинилися в крові.

Перед вживанням часникових страв слід підтримувати гігієну ротової порожнини. Аромат часнику в поєднанні з неприємним запахом з рота стає інтенсивнішим. 

Якщо секреція слини в роті знижується, то неприємний запах із рота стає сильнішим, тому один із методів - пити достатньо води, близько 1,5 літра на день. 

Якщо аромат часнику зберігається довго, необхідно їсти продукти, що містять велику кількість молочнокислих бактерій, наприклад, йогурт, щоб покращити кишкову мікрофлору. Натомість пиво - навпаки посилює запах частинку. 

 

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень