Як посмажити деруни, щоб вони вбирали менше олії?
Хитрість, про яку мало хто знає
Деруни – страва смачна і ситна, тому господині частенько їх готують. Втім, адепти здорового харчування скептично ставляться до дерунів, вважаючи їх жирними й занадто калорійними.
При відносно невисокій калорійності картоплі страва виходить занадто жирною саме через активне вбирання олії під час смаження.
Однак далеко не всі знають про те, що за допомогою однієї простої хитрощі можна легко вирішити цю проблему.
Якщо ви не хочете, щоб у картопляній страві було надто багато калорій та жиру, то до складу рецепта рекомендується ввести додатковий компонент.
Йдеться про будь-який алкогольний напій з високими показниками спирту – горілка, джин, ром, віскі, коньяк. Не варто переживати, що деруни стануть шкідливими – на півкіло картопляного тіста потрібно лише 1 ст.л. спиртного.
Під час термічної обробки алкоголь все одно випарується, тому перейматися появою специфічного присмаку теж не варто.
Радіо Трек: НОВИНИ