Реально очищає сковороди і каструлі від нагару: несподіваний домашній засіб з підручних інгредієнтів

Його можна приготувати за 10 хвилин

Кожна господиня завжди шукає засіб, який би швидко і просто видаляв жир і забруднення з посуду. Зокрема, зі сковорідок і каструль.

Досвідчені знавці кухонних лайфхаків показали засіб, який швидко вирішує проблему. Його можна легко приготувати власноруч.

Вам знадобиться:

  • 0,5 л - кока-коли,
  • 2 ст. л. - рідини для миття посуду
  • 2 ст. л. - зубної пасти.

Змішайте всі інгредієнти і добре збовтайте засіб, щоб усі компоненти змішалися.

Рідина для посуду розчинятиме жир, який в'ївся в поверхню сковорідки, зубна паста виступатиме м'яким абразивом, а кока-кола стане чудовим кислотним розчинником. Кислота, що міститься в цьому популярному напої, здатна зруйнувати навіть найстійкіші забруднення. Її, як відомо, навіть використовують у побуті для видалення іржі.

Перш ніж починати мити сковорідку, зачекайте, щоб вода трохи осіла в пляшці, оскільки через гази після відкриття кришки весь вміст може вийти. Тепер нанесіть суміш на сковорідку з чорним нагаром, залиште на 1-2 хвилини, а потім потріть скребком.

Якщо сковорідка дуже забруднена, а жирові відкладення стійкі, тоді залишайте засіб щонайменше на 15 хвилин. За цей час усі речовини точно проникнуть всередину плям і зможуть роз'їсти їх.

Джерело: ТСН

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Собаку з двома нашийниками бачили у Новому Дворі

У Новому Дворі помітили собаку. На вигляд це довгошерста німецька вівчарка, має два нашийники.

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Більше оголошень