Як передати показники лічильника, щоб економити на «комуналці» до 50%

Таке можливо лише з двозонним лічильником

З 1 червня тариф на світло в Україні підвищили. Тепер кіловат світла на годину коштує 2,64 гривні. Проте зекономити власні гроші можна, встановивши двозонний лічильник.

Що таке двозонний лічильник

Це лічильник, який фіксує обсяг споживання за окремими періодами часу: вдень та вночі. Денна ставка з 7:00 ранку та до 23:00 вечора складає 2,64 грн/кВт-год. А нічний тариф діє з 23:00 до 7:00 та коштує вдвічі менше - 1,32 грн за кіловат-годину.

Двозонний лічильник можна придбати самостійно або в оператора при замовленні послуги із заміни вартості.

Зверніть увагу, що після встановлення лічильника потрібно укласти новий двотарифний договір із постачальником електроенергії.

Маючи такий лічильник, потрібно використовувати найпотужніші прилади в нічний час. Такими є пральні машини, духовки, електрочайники, хлібопічки, посудомийні машини тощо.

Як передати показники такого лічильника

Варто розібратися у тому, що «пише» лічильник. Потрібно давати три показники – за «день», «ніч» і загальну кількість кіловат. На екрані двозонного лічильника з інтервалом 10 секунд послідовно відображаються:

  • показання за тарифом «день» (з 7:00 до 23:00)
  • показання за тарифом «ніч» (з 23:00 до 7:00)
  • загальний обсяг спожитої електроенергії.

Крім того, розрізняють три типи двозонних лічильників:

  • GAMA

На лічильниках GAMA індекс «15.8.2» вказує на тариф «день», а індекс «15.8.1» - на тариф «ніч». Загальний обсяг спожитої електроенергії - це індекс «15.8.0».

  • NIK

Залежно від типу лічильників NIK електроенергія за тарифом «день» має індекс «1.8.2», «15.8.2» чи «Т22», а за тарифом «ніч» - «1.8.1», «15.8.1» чи «Т21». Загальний обсяг – «1.8.0», «15.8.0» чи «Т2».

  • MTX

На лічильниках МТХ індекс «1.8.2» - це тариф «день», індекс «1.8.1» - на тариф «ніч», «1.8.0» - загальний обсяг, пише rbc.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень