Попри підвищення, українці мають шанс платити за світло вдвічі менше

Якщо під'єднати нічний тариф

З 1 червня в Україні зросли тарифи на світло, тепер кіловат електроенергії для населення коштує 2,64 грн з ПДВ. Але разом з тим дію нічного тарифу на світло не скасовували, тож за користування побутовими приладами вночі можна платити вдвічі менше.

З 23 до 7 ранку платити за електроенергію 1,32 грн за кВт-год.

Про це йдеться в урядовій постанові №544. У нічний період часу у разі споживання до 250 кВт-год на місяць можна платити за струм вдвічі менше.

Для цього необхідно встановити двозонний лічильник, а також подати заявку до свого постачальника електроенергії. Охочих скористатися нічним тарифом багато, тож в окремих містах черга вже на листопад.

Підключення нічного тарифу безплатне, платити треба буде тільки за лічильник. Його ціна зараз складає від 1,6 тис. до 2,4 тис. грн. Експерти кажуть, що за 10 місяців при споживанні до 250 кіловатів – покупка окупиться, адже щомісяця економія при використанні нічного тарифу складе близько 160 гривень.

Джерело: OBOZREVATEL

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень