Як організувати вивчення англійської мови самостійно: практичні поради

Все що потрібно знати, аби почати вивчення англійської мови самостійно вдома. Секрети самоорганізації та поради, де знайти якісні та комплексні навчальні матеріали.

5 порад для самостійного вивчення англійської мови 

Найперше що потрібно зрозуміти кожній людині, яка прагне самостійно вивчати англійську – ви беретеся за дуже складне завдання. Тому не варто очікувати дуже швидких результатів та розчаровуватися, якщо не можете зрозуміти корінного англійця з Гемпширу. Проте, попри складність, це завдання можна виконати, якщо рухатися цілеспрямовано та мати чіткий план дій. Конкретні поради щодо вивчення англійської шукайте в статті.

Як вчити англійську мову самостійно без зайвих зусиль

Ось кілька порад, які допоможуть вам краще зрозуміти, як самостійно побудувати
ефективний навчальний процес:
1. Підберіть якісні навчальні матеріали. Важливо, аби вибрані вами заняття чи цілий курс були спеціально розроблені для навчання без викладача. Саме такі курси пропонує сайт booyya.com – тут можна вчити англійську самостійно, вибираючи заняття за тими темами з граматики чи лексики, які є актуальними саме для вас.
2. Дотримуйтесь регулярності. Навіть якщо вчити по 3 нових слова з англійської мови в день, за місяць ви матимете словниковий запас майже зі 100 слів. Тому, навіть якщо часу та сил вистачає лише на маленькі кроки, головне, робіть їх
регулярно.
3. Щодня нагадуйте собі про ціль. Аби не втрачати ентузіазм під час вивчення англійської, важливо усвідомлювати, заради чого ви витрачаєте свою енергію та вільний час.

Самостійно вчити мови досить складно, а тому велике завдання потрібно розбивати на маленькі задачі

1. Будуйте здорові очікування. Як ми вже згадували вище, занадто високі очікування можуть створити хибне враження про свою безсилість та відсутність здібностей до опанування іноземних мов. Усвідомте, що вивчення англійської – це не спринт, а марафон, який може зайняти кілька років.
2. Дозволяйте собі відпочивати. Бажання швидше отримати результат може спонукати вас до дуже інтенсивної роботи над новими знаннями. Проте завжди пам’ятайте про важливість відпочинку, якого потребує ваш розум та тіло. Через перевтому ви можете зіткнутися з прокрастинацією та зовсім закинути навчання.

Поради, як щодня підтримувати свою мотивацію

Зіткнувшись з великим обсягом нової інформації, ви можете легко втратити мотивацію вчити англійську. Аби цього не сталося, скористайтеся кількома порадами:
1. Працюйте над конкретними завданнями. Наприклад, якщо ви маєте непоганий запас лексики, проте плутаєтеся в граматиці, тоді не завжди варто приділяти увагу цілому курсу англійської. Краще вибрати курс, зосереджений безпосередньо на самостійному вивченні граматики англійської мови, який можна знайти тут – такий підхід зекономить ваш час та дозволить зберегти мотивацію.
2. Вчіться разом з друзями. Якщо хочете вчитися самостійно без викладача, це не привід відкидати можливість навчання разом з однодумцями. Так ви будете підтримувати один одного в мотивації, отримаєте змогу для практики розмовної англійської.
3. Вмикайте силу волі. Якщо мотивація згасла, тоді доведеться деякий час займатися зі стиснутими зубами та кулаками. Проте, як тільки навчання увійде у звичку, сила волі більше не знадобиться.

Якщо ж вчитися зовсім не хочеться, тоді не бійтеся робити паузи. Ще раз приділіть увагу цілям, яких ви намагаєтеся досягти завдяки опануванню англійської – можливо, весь цей час ви ставили собі мету, яка була нав’язана ззовні. Якщо це так, тоді важливо знайти власні цілі та лише тоді повертатися до навчання.

*

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Сергій Шевчук

Сергій Шевчук

Відкрити плей-лист

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Більше оголошень