Уникнути мовних бар’єрів: де в Європі розмовляють англійською

Куди можна переїхати з гарною англійською

Розберемось детальніше у мовній ситуації в Європі.

Мальта – головна англомовна країна ЄС

На Мальті точно не буде проблем із розумінням англійської – адже ця країна дуже тісно пов’язана з Великою Британією. Там є безліч шкіл з вивчення англійської мови. Англійською там говорить близько 59% населення.

Крім того, з паспортом Мальти можна без обмежень проживати у будь-якій країні Євросоюзу зі спрощеною процедурою реєстрації.

Скандинави говорять краще за англійців

Якщо говорити про інші європейські країни, де активно використовують англійську мову, то у ТОП-5 впевнено входять:

  • Мальта - 59% населення
  • Швеція – 52% 
  • Данія – 52%
  • Фінляндія – 44%
  • Кіпр – 42%

Швеція – одна з найрозвиненіших країн світу

Іноземці жартують, що шведи говорять англійською краще, ніж англійці. Багато хто хоче переїхати сюди, однак у Швеції неохоче видають посвідки на проживання громадянам інших країн. Якщо ж ви поставите собі за мету все-таки оселитися тут, наявність громадянства Мальти буде великою перевагою.

Данія та Фінляндія – країни з досить суворим кліматом, досить закриті для іноземців, тому не належать до популярних напрямків серед людей, які бажають переїхати до Європи. Але за бажання шлях сюди знову ж таки найкраще прокладати через отримання паспорта Мальти.

Відкритий інвесторам Кіпр

В останні роки Кіпр складає впевнену конкуренцію іншим англомовним країнам Європи. Тут, як і на Мальті, працює програма з оформлення громадянства. Причому отримати паспорт можна всього за пів року. Інвестори з усього світу користуються цією можливістю, тому на Кіпрі активно використовують англійську мову.

Тут вас зрозуміють без проблем. До речі, громадянство Кіпру також можна використовувати як «перепустку» в інші європейські країни топ-рівня.

Джерело: DIP

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень