Подорожі Україною під час війни: куди можна поїхати, а куди краще не лізти

В кожній області - свої заборони

Літо-2022 видається напружене і тривожне.

Через повномасштабне вторгнення росії українцям зовсім не відпочинку, та все ж, туристичний сезон є. Люди намагаються вивезти дітей на природу, відпочити в горах або біля води.

Втім, цього року в багатьох областях є суворі заборони та обмеження з приводу відвідування лісів, водойм і туристичних об'єктів. 

У ДАРТ розповіли, які області, райони та туристичні місця відвідувати не можна.

В Україні нині не заборонено подорожувати та пересуватися країною. У деяких областях варто уточнити, чи безпечно їхати в ту чи іншу локацію. За безпеку відповідає Військова обласна адміністрація, місцева влада, ДСНС, поліція та військові.

Перед поїздкою варто вивчити місцевість на місці та дізнатися місця розташування бомбосховищ - в точці проходження і за маршрутом до неї. Також не варто забувати про комендантську годину, яка в більшості областей з 23:00 до 05:00.

Дещо заборонено категорично

Сплави, походи, прогулянки та екскурсії по маршрутах біля критичної інфраструктури, військових і стратегічних об'єктів. Також в умовах воєнного стану заборонено проводити масові заходи-фестивалі, концерти.

Туристичні точки біля кордонів з Білоруссю і Росією - під суворою забороною.

В різних областях діють обмеження на деякі гірські маршрути, водойми та ліси.

Відпочинок на сході України, зокрема, в прифронтових зонах, небезпечний через активні бойові дії. Не варто влаштовувати туристичні поїздки по місцях, які були в окупації.

Відпочинок на узбережжі Чорного та Азовського моря - заборонений.

Які є заборони та обмеження по регіонах

Найбезпечніші для відвідувань області в центрі та на заході країни. Але і там можуть бути локальні обмеження.

  • В Києві та області заборонено відвідувати ліси та зелені зони поза житлових масивів.
  • В Черкаській області можна відпочивати біля водойм тільки там, де дозволила військова адміністрація. Зараз у Черкасах діє 5 пляжів. Відвідування лісів заборонено.
  • В Полтавській області заборонено відвідувати ліс. Купатися можна, але без плавзасобів.
  • На Волині не можна відвідувати ліси - через сусідство з Білоруссю.
  • У Львівській області можна погуляти в лісі, але не можна туди заїжджати машиною. Виняток - транзитні дороги або їзда на велосипеді. Багаття - тільки в спеціально відведених місцях. Пляжний відпочинок - тільки там, де офіційно дозволено. А ось сплави на байдарках і катамаранах дозволені.
  • На Закарпатті у ліс ходити можна, але деякі маршрути закриті - це стосується Ужанського національного парку та Карпатського біосферного заповідника, які межують з кордоном інших країн. Польоти на одномоторних літаках заборонені.
  • В Івано-Франківській області можна відвідувати гори та ліси. На Буковелі заборонено кататися в лісі на джипах, квадрациклах, багі та мотоциклах.
  • В Тернопільській області у ліс піти можна, але палити багаття не можна. Всі туристичні об'єкти працюють, відвідувати водойми можна. Для організації заходів потрібен дозвіл обласної Військової адміністрації.
  • У Вінницькій області дозволена туристична діяльність, крім місць біля критичної інфраструктури та в прикордонній зоні. Відвідування лісів заборонено.
  • В Рівненській області по ягоди в ліс сходити можна, але в шести громадах не можна: Локницька, Зарічанська, Висоцька, Миляцька, Старосільська і Березівська. Заборонено полювання.
  • В Житомирській області дозволено збір ягід, грибів і лікарських рослин в лісах, крім території у 20 км від кордону з Білоруссю і місцевості, яка була окупована. Заборонено відвідування заповідників. Закриті водойми біля критичної інфраструктури. Заклади культури працюють тільки ті, де є укриття.
  • В Хмельницькій області всі туристичні об'єкти працюють у звичайному режимі. Ліси відвідувати можна, але ось багаття розводити не можна. І заборонений в'їзд в ліс всіма транспортними засобами крім велосипедів.

Джерело: РБК-Україна

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень