Як не впустити у дім злидні та негаразди: сім речей, які не можна робити на порозі

Наші предки вважали поріг особливою частиною дому

Здавна поріг вважали так званим «захисним порталом», через який в дім може проникати добро і зло. Тому поріг будинку всіляко захищали та оберігали.

Що не можна робити на порозі будинку

Не передавайте речі через поріг

Якщо потрібно щось взяти чи віддати, впустіть людину в будинок або вийдіть самі. Передаючи щось через поріг, можна віддати свій достаток і удачу, залучити бідність та неприємності.

Не розмовляйте через поріг

Наші предки вважали, що розмовляючи із людиною через поріг, можна серйозно посваритися і зіпсувати відносини зі співрозмовником. Навіть ненароком сказана фраза через поріг може мати неприємні наслідки.

Не починайте прибирання з порога

Прибирання у домі потрібно починати з найдальшої кімнати, рухаючись до порога. Таким чином ви ніби вимітаєте негатив з дому і вашого життя. А почавши прибирання з порога, ви навпаки впускаєте в будинок неприємності.

Уважно переступайте поріг

Спіткнутися об поріг - прикмета до поганих новин або неприємностей. Це ж стосується і заборони наступати на поріг.

Слідкуйте, щоб поріг не скрипів

Скрипучий поріг притягує хвороби у родину. Якщо помітили, що з входом в будинок щось не так, не відкладайте ремонт.

Не цілуйтеся через поріг

Порушення цієї заборони може привести до сварок і навіть розриву відносин. Рукостисканнями через поріг обмінюватися теж не слід.

Не стійте на порозі

Не можна стояти на порозі, бо відкриті двері будинку роблять його беззахисним, тобто з дому йде тепло і жива енергія, а в будинок зможуть потрапити небажані гості.

Вважають гарною прикметою, якщо ваш собака або кіт любить спати біля порога. Значить з енергетикою цього місця все в порядку.

Джерело: РБК

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень