Як не переїсти на новорічному застіллі

Поради нутриціолога Галини Терновик

Фото з сайту "Кременчуцька газета"

Не голодуйте перед святковим застіллям

Категорично не можна голодувати, чекаючи на святковий стіл. Обов'язково протягом дня мають бути сніданок та обід. Важливо пам'ятати, що вечеря - це найлегший прийом їжі за день.

Пийте багато води

На 1 келих алкоголю повинна припадати 1 склянка води (не чаю, соку чи солодких газованих напоїв). Адже для утилізації алкоголю йде велика витрата води. Це допоможе організму здійснити детоксикацію через нирки.

Додайте травні ферменти

Ферменти покращують процес травлення важкої їжі, допоможуть уникнути зайвого навантаження на шлунково-кишковий тракт. Краще обирати рослинні ферменти, але якщо їх немає, то аптечні теж можуть підійти.

Їжте багато клітковини

Це овочі та зелень. Вони активізують моторику шлунково-кишкового тракту, що допоможе організму легше і швидше перетравити їжу та утилізувати продукти обміну.

Безалкогольні напої

Якщо хочеться випити алкоголю, то зупиніть вибір на сухому вині, замість солодкого чи напівсолодкого. Адже в останніх двох великий вміст цукру.

Випийте сорбент

За 30 хвилин до застілля та після (через 30 хвилин) випийте сорбент: ентеросгель, смекту та кокосове вугілля. Сорбенти пов'язують токсини, що полегшує роботу печінки.

Скоротіть час застілля

Нутриціолог каже, що 2-3 години сидіти за столом - це дуже довго та важко для ваших органів травлення. Ідеально провести за гулянням не довше години, щоб не переїсти. Все тому, що може виникнути звичка - їсти від нудьги.

Джерело: РБК-Україна

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень