Як вітати фронтовиків із зимовими святами: пояснення психотерапевтки

Головне - не скаржитися

Фото з novograd.city

Близьких, які перебувають на фронті, треба вітати з Різдвом та Новим роком, і казати щось таке, щоб вони були впевнені, що

на на них чекають вдома, що для них вдома щось роблять.

Бо військовим важлива стійкість в родині, розуміння, що в сім’ї є, на кого спертися, пояснила психотерапевтка Ольга Голубицька: 

Вважливо демонструвати, що «ми тут є, ми поряд, ми на тебе чекаємо, ти завжди з нами… ось, наприклад, твоє фото на ялинці, а ось ми зробили колаж з тобою… ось для тебе чобіток, у ньому подарунок, і ми знаємо, що ти його забереш».

 

Це дуже потрібно для того, щоб людина весь час відчувала цей природний зв’язок, і знала: що б не трапилося, у неї є тил.

Великою ілюзією психотерапевтка назвала уявлення деяких людей про те, що

військові не хочуть радіти святам, що їм байдуже до них.

І розповіла, що фронтовиків ранить, коли вони телефонують додому, а звідти їм лише скаржаться, або кажуть, що ніяк не живуть, не радіють, страждають, бо страждають військові.

Це викликає велике обурення: «То навіщо ми тоді боремося?! Щоб ви там страждали?!». 

 

І мотивація боронити спадає: бо треба рятувати себе, країну, а ще свою сім’ю, яка чомусь не функціонує і не є твоєю опорою…

Джерело: УНІАН

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень