Як нагріти чи приготувати їжу без електрики: поради, що стануть в нагоді
Багато українців уже могли зіткнутися з такою проблемою
Внаслідок ворожих обстрілів вся Україна перейшла у режим економії електроенергії. Просидіти якийсь час без світла цілком можливо, однак досить некомфортно, наприклад, коли немає змоги приготувати чи нагріти їжу.
Маємо кілька варіантів, що з цим робити
Розвести вогонь
Це простий і перевірений спосіб для нагрівання чи приготування їжі. Такий варіант підійде тим, хто має приватний будинок або хороших сусідів, які не будуть проти багаття в дворі багатоповерхівки.
Для цього треба підготувати дерево, вугілля, сірники, запальнички, металевий посуд та їжу, яку збираєтеся нагрівати.
Схема проста – розпалити вогонь у зручному та доступному місці, встановити мангал або підвісити баняк, покласти в посудину їжу та зачекати кілька хвилин.
Також є варіант нагріти їжу на свічках, але це довготривалий процес.
Туристичний примус
Примус не просто так називають туристичним, адже цей прилад доволі популярний серед мандрівників. Газовий примус – спеціальний пальник, який працює на невеликому газовому балоні.
Принцип роботи простий: розкрутити балон та поставити каструлю, металеву чашку чи невеличку сковорідку на плитку.
Примуси дуже легкі й компактні.
Портативна газова плитка
Принцип дії такої плити дуже схожий на газовий примус.
Портативна (настільна) плита може бути газовою або електричною. У нашому випадку купувати електричну просто немає сенсу, тому зверніть увагу на газову.
Газова настільна плита може працювати від магістрального трубопроводу або на портативному газовому балоні. Така плита доволі легка (5-10 кг), тому її зручно брати з собою у похід або використовувати під час відключення електрики.
Такі плити дуже швидко нагріваються, тому буде час і розігріти їжу, і зварити каву, і нагріти воду на чай.
У разі можливих довготривалих відключень електрики газова плита стане прекрасним помічником, але важливо правильно розраховувати об’єм газового балона.
Джерело: sud.ua
Радіо Трек: НОВИНИ