Такого в Україні ще не було: Ціни на гречку скоро зміняться

На це вплинув врожай

Рясний урожай гречки спричинить зниження вартості популярного продукту майже на 20%. Про це повідомив очільник департаменту аграрного розвитку Мінагрополітики України Ігор Виштак.

Зокрема, він зазначив, що на сьогодні підприємства продовольчої галузі вже обробляють гречку нового врожаю.

 

Тож перспектива здешевлення цієї крупи на 10-20% цілком реальна.

За словами чиновника, на Сумщині аграрії вже встигли намолотити понад 15,5 тисяч тонн гречки. Цей регіон наразі займає перше місце за темпами збору врожаю. Хоча у прифронтових зонах Сумської області зберігається висока небезпека ракетних обстрілів, тож умови для роботи аграріїв не надто сприятливі.

На другому місці за кількістю зібраної гречки опинилися Хмельницька та Житомирська області – по 15,2 тисячі тонн кожна.

У МінАПК також зазначили, що загальна кількість зібраної в Україні гречки зараз становить 120 тисяч тонн. За оцінками експертів загальний обсяг урожаю цього року сягне 150 тисяч тонн.

Цієї кількості вистачить, щоб повністю забезпечити населення України гречаною крупою. Це чи не вперше аграрні експерти дають такий прогноз. Зазвичай гречка завжди коштувала недешево і тільки зростала у ціні.

Від початку повномасштабної війни ціни на гречку злетіли до 100 грн/кг. Наразі вона вже здешевшала і коштує близько 70 грн/кг.

Джерело: gsminfo

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень