Як часто треба поливати картоплю, щоб урожай приємно потішив і не згнив?

Тут важливо правильно визначити, чи достатньо зволожена земля

Не всі городники відповідально ставляться до поливу картоплі. А потім «розплачуються» за своє незнання чи лінощі власним врожаєм.

Існують правила, яких варто дотримуватись, якщо ви дійсно вболіваєте за власний достаток. Ці правила дуже прості і зрозумілі, їх легко запам’ятати

Головне, про що варто знати – що вода має бути відстояною і прогрітою сонцем (відстояна водопровідна або ж зібрана під час дощу).

Перший полив

Досвідчені городники проводять його, щойно бадилля виросте на 10 см. На кожен кущ знадобиться по 1 л води, плив проводять раз на тиждень.

Якщо на вулиці справжня літня спека, а дощів немає, то краще поливати можна двічі на тиждень.

Бутонізація

Це дуже важлива фаза розвитку картоплі, тому в цей час культуру потрібно всіляко підтримувати. Намагайтеся поливати картоплю не рідше двох разів на тиждень.

На кожен кущ витрачається вже по 4 л води.

Це правило поширюється і на момент, коли культура формує бульби.

Сухий полив

Цей метод використовують городники, які мульчують картоплю. Досить просто розпушити мульчу для того, щоб коренеплід отримав належну порцію вологи.

Джерело: prostoway

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень