«Ядерні» хмари налякали киян: «невже Чорнобиль?» (ФОТО)

Вчені пояснили дивне явище

Фото із соцмереж
Фото із соцмереж

Напередодні жителі Києва стали свідками справжнього шоу в небі.

На ньому з'явилися гігантські хмари, які деяким нагадали НЛО, а деяким форму ядерного гриба. Фотографіями дивних хмар мешканці столиці ділилися у мережі.

Фото Ольги Кириленко
Фото Ольги Кириленко

Всім добрий вечір!!! Що це за фігня? Вийшов на балкон покурити, але не встиг зняти початок. Не був готовий. Фото – 2-3 хв назад. Хто в курсі – що це? Якщо судити у напрямку, звідки робив знімки – це по ходу Чорнобиль... Фото – 7 поверх Стратегічне шосе 2-а, - написав у групі «Голосіївський район» у Facebook Сергій Сухов.

Фото Сергія Сухова
Фото Сергія Сухова

Щоб  заспокоїти киян, феномен величезних хмар пояснили в Українському гідрометцентрі.

Сьогодні Київ міг спостерігати Cumulоnimbus incus (Cb inc.) - (Incus з латинської – «наковальня») - це купчасто-дощова хмара (Cumulonimbus, Cb), яка досягла висоти ізотермії на межі тропосфери та стратосфери.

 

Висхідні потоки повітря не можуть подолати блокувальний шар ізотермії, тому починається розтікання хмари в напрямку переважаючого горизонтального потоку повітря. Таким чином, формується характерна «наковальня» у верхній частині, – написали на сторінці в Facebook.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень