«Я у будь-якому випадку повернуся!»: Рівне прощатиметься із 37-річним снайпером

Вічна пам'ять і слава Герою!

Завтра, 16 червня, у Рівному попрощаються із загиблим на Луганщині снайпером 37-річним Юрієм Кубаєм.

Прощання відбудеться о 10:00 на майдані Незалежності у Рівному. Поховають Героя в Бабині, де живуть рідні, повідомляє міська рада.

Народився Юрій Кубай у Бабині, але велику частину життя провів саме у Рівному. Там він насолоджувався улюбленою роботою і збудував сімейне життя.

У Юри були просто золоті руки, він міг зробити все, що завгодно. І немає значення це для роботи чи вдома, все у нього в руках просто «горіло», все виходило, – розповіла дружина Героя Ірина.  

Юрій Кубай ще з 2015 року боронив країну на Луганщині. Повернувся додому з контузією, але живий, а вже навесні цього року знову отримав повістку з військкомату.

Він не міг дочекатися виклику, не міг, як то кажуть, всидіти, просто рвався туди... Він не міг спокійно слухати про те, що там робиться, не міг спокійно сприймати історії дітей. Це його злило найбільше... Юра любив свою країну, і хотів нас захистити, вберегти, хотів помститися за все зло проти тих, хто цього не може захиститися сам... – каже Ірина.

Юрій дуже любив дітей. Коли він з’являвся поруч хрещеники світилися від щастя, та й сам залюбки проводив із ними час, і навколо завжди лунав дитячий сміх. У Юрія був і свій син 15-річний, який після загибелі Героя написав у мережі:

Вибач, тату, що не зміг сказати тобі, що дуже тебе люблю. Я не думав, що так рано втрачу тебе. Ти був для мене прикладом. Я дуже тебе люблю та шаную. Вічна пам'ять, ти завжди є і будеш для мене Героєм.

Юрій захоплювався риболовлею. Мріяв, що повернеться з війни, візьме вудку і гайда на рибу...

«Я у будь-якому випадку повернуся!» – повторював дружині щоразу, телефонуючи з війни, повторював щиро, з усмішкою та упевненістю в голосі, що буде саме так.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень