Вже не 36,6 – нормальна температура тіла змінилася

Вчені з Гарвардського університету проаналізували, що за останні сотню років звичайна температура знизилась. Річ у тім, що середню температуру ще у 1951 році визначив німець Карл Вундерліх, встановивши, що вона становить 36,6.

А у XIX столітті нормальною була температура 37.

Втім, за останні роки показники змінилися.

На прикладі мешканців США різних історичних епох вчені з’ясували, що «здорова» температура тіла людини знизилась. В процесі дослідження бралися до уваги дані медичних записів ветеранів Громадянської війни (1862-1930 рр.) першого Національного дослідження здоров'я та харчування (1971-1975) та картотеки медичного центру Стенфордського університету (2007-2017).


Узагальнивши понад 677 тис. окремих замірів, вчені з’ясували, що  нормальна температура тіла людини знижувалась на 0,03 градуса за десятиліття.

Отже, у 2020-х вона має бути на рівні 36,1-36,2.

Науковці кажуть, що причиною стало зниження активності метаболізму, розвиток медицини, гігієни, доступність харчів і загальний комфорт. Все це не могло не вплинути на ослаблення хронічних запальних процесів, від яких потерпали минулі покоління.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Оля Багній

Оля Багній

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень