Вчені навчили щурів керувати автомобілями

Гризуни їздять на них за їжею

Вчені з Ричмондського університету навчили щурів їздити за їжею. Як повідомляє видання New Scientist, спеціально для гризунів створили невеликі автомобілі з підручних засобів.

Щурячі автомобілі - це контейнери для їжі, встановлені поверх електричних платформ з колесами. Всередині є «кермо» - система з трьох важелів, яка дозволяє направляти машину вперед і вбік.

Для експерименту дослідники відібрали шість самок і одинадцять самців. Навчали їх за допомогою пригощань: щури самі під'їжджали до руки, що тримає пластівці.

Щоб отримати винагороду, щури навчилися орієнтуватися в машині і опанували рульове керування, яким раніше не користувалися», - сказала невролог Келлі Ламберт, під чиїм керівництвом проходили досліди.

Вчені помітили, що гризуни, які самостійно водили машинки, були більш розслаблені, ніж їхні родичі, яких катали за допомогою радіоуправління. Результат експерименту підтвердив висновки попередньої роботи Ламберт: в них йшлося про те, що навчання новим навичкам позитивно впливає на щурів. За словами Ламберт, щурі, як і люди, отримують задоволення, збагачуючись у чому-небудь. 

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Оля Багній

Оля Багній

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень