Виробництво оцинкованої сталі (ФОТО)

Оцинкування сталі: тонкощі процесу

Оцинковану сталь отримують шляхом нанесення на листовий металопрокат шару цинкового сплаву. Така оцинкована сталь дозволяє захистити метал від корозії й запобігти появі іржі.

Оброблена цинком сталь стає довговічною, стійкою до механічних пошкоджень і візуально привабливою.

 

Нанесення цинку на сталь і об'єднання захисного шару з металом листа підвищує корозійну стійкість матеріалу.

Покрити сталь цинком можна кількома різними методами:

Зануренням. Попередньо підготовлену листову сталь занурюють у ванни зі сплавом на основі розплавленого цинку. В результаті хімічної реакції між шарами основного і покриває матеріалу утворюються надійні хімічні зв'язки. При цьому, зовнішній шар листа буде повністю цинковим, але в міру наближення до внутрішнього центру аркуша вміст металу поступово знижується аж до стану чистої сталі. Цей метод енергомісткий і дорогий, однак тільки він дозволяє отримати надійну і довговічну оцинкування.

Прогін. Оцинкування проводиться шляхом проведення сталевого листа через розплавлений цинк. Метод схожий з занурювальним, проте його основною відмінністю є те, що цинкове покриття утворюється виключно на поверхні листа і метал не проникає всередину.

Холодне цинкування. Технологічно метод нагадує фарбування. Сталеві листи покривають сумішшю лаку і цинкового порошку. Витрати на холодне цинкування будуть найнижчими, однак і якість покриття не буде високим. Таким методом часто цинкують матеріали, призначені для виготовлення водостічних систем, що не піддаються серйозному зовнішньому впливу.

Термодифузія. Оцинкування проводиться шляхом покриття стали захисним шаром під впливом надвисоких температур. Метод дозволяє домогтися щільного зчеплення між листовим залізом і цинковим шаром, бо атоми цинку проникають глибоко в сталь. Процес відрізняється дорожнечею і трудомісткістю.

Гальваніка. Оцинкування гальванічним методом здійснюється зануренням деталей в електролітні ванни. Спосіб мало поширений на увазі його не екологічні.

Ступінь цинкування визначають як вага цинку на одиницю площі його поверхні. Товщина листа при цьому не враховується, бо не дає уявлення про кількість застосованого цинку.

У деяких випадках оцинкування стали проводять після виготовлення з неї необхідних деталей і конструкцій (балки, цвяхи, гвинти).

Застосування вже оцинкованої сталі для такого виробництва недоцільно, бо в процесі формування та штампування може початися лущення цинкового шару.

Готові оцинковані листи повинні мати рівномірний чисте покриття, гладкі крайки. Не допускаються розтріскування і наявність різних дефектів, таких як подряпини, шорсткість, крупинки, напливи, темні точки.

Фото з мережі

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень