Як вибрати банк для отримання кредиту

Отримання споживчого кредиту у 2019 році знаходить все нових прихильників. На тлі здешевлення долару ціни в Україні продовжують зростати, тому населення частіше звертається по кредити в банківські установи. Але вибрати авторитетний банк, такий, як цей bank.com.ua/credits, не дуже просто. Ось декілька порад від фахівців банківської справи.
 

На що звертати увагу при виборі банку


Комерційних банків в Україні стає все більше, а тому жваво зростає конкуренція. Простій людині, не пов'язаній з фінансовими структурами, досить складно зорієнтуватись, тому варто звертати увагу на декілька ключових моментів.

Досвід роботи у сфері кредитування

Досвід роботи банку на ринку кредитування дуже важливий. Якщо установа змогла впоратися із труднощами п'ятирічної давнини, коли банківська сфера пережила чергову кризу, банк можна вважати надійним. Тобто, перевагу краще віддавати тим банкам, що існують на ринку досить істотний час.

Рейтинг та прибутковість

Щороку провідні світові агенції з моніторингу банківської сфери проводять аналіз ринку кредитних послуг та складають рейтинги. Найбільш відомі агенції — Fitch, Moody’s, Standard&Poor’s. Будь-який користувач може запросто переглянути рейтинг конкретного банку, найвища оцінка банку визначається літерами ААА.

Надійний банк повинний бути прибутковим. про це можна дізнатись у фінансовій документації установи. Ігнорувати цей момент не варто через те, що банк має у будь-якому разі виконувати свої зобов'язання перед клієнтом.
 

Репутація банку

Якщо фінансова установа раптово змінила логотип, варто замислитись про причини процесу ребрендингу. Можливо, банк зганьбив свою репутацію перед вкладниками, через це відбулася зміна назви, логотипу тощо. Дізнатись про репутацію конкретної установи дуже просто, переглядаючи профільні форуми в інтернеті, де користувачі залишають свої відгуки.

Філії та ставки по вкладеннях

Звичайно, що зручність користування банком має велике значення. З цих причин варто обирати такі установи, що мають розгалужену мережу філіалів. Якщо банк відкриває філії у різних містах, це говорить про ріст установи, а також про надійність банку.


Також варто подивитись на ставки банку по депозитних вкладеннях. Якщо вони занадто привабливі, це може свідчити про те, що установа вкрай потребує клієнтів аби розрахуватись з боргами або підтвердити свою ліквідність. При виборі банку краще орієнтуватись на середні показники по відсотках.

 

 

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень