Як вибрати блендер? (ФОТО)

Це незамінний кухонний помічник

Блендер — один із незамінних кухонних помічників для кожного кулінара.

Це проста та функціональна техніка, яку можна щоденно використовувати для приготування перших та других страв, десертів.

Він також допомагає дотримуватися дієти та готувати дитяче харчування. Щоб вибрати пристрій, який найкраще впорається зі своїми завданнями, варто ознайомитися з його різновидами та особливостями.

Види побутових блендерів


За конструкцією блендери поділяються на два основних види:

  • стаціонарні;
  • занурювальні.
     

Стаціонарний блендер — це самостійна конструкція з чашею, оздобленою ножами. Він потребує досить багато вільного місця, відрізняється багатофункціональністю та автономністю. Така техніка може працювати з мінімальним втручанням людини.

Стаціонарний блендер у Києві можна отримати в день замовлення. Він оснащений ємністю, в яку завантажують продукти для подрібнення. Пристрій з легкістю готує рідкі та напіврідкі суміші, але з твердими продуктами може не впоратись.


Якщо ви шукаєте універсальну модель, яка зможе подрібнювати й тверді продукти, краще зупинитися на занурювальній.

Це компактна та легка конструкція у формі ручки, на кінці якої знаходяться ножі. Такий блендер занурюють у ємність з інгредієнтами, які потрібно подрібнити. Часто до комплекту входить стакан, куди можна завантажувати продукти.

Такі моделі здатні переробити не лише овочі та ягоди, а також м’ясо, горіхи, лід. Гострі ножі невеликого розміру швидко готують суміші та пюре.

Характеристики блендерів
 

Функції блендерів залежать також від їхньої потужності. Для невеликих обсягів продуктів достатньо найменших показників.

Блендер на 300 Вт зможе лише перемішати продукти, зробити коктейль або подрібнити варені, м’які інгредієнти. Для приготування сирих овочів, фаршів, подрібнення льоду та горіхів знадобиться пристрій на 600-700 Вт.

Для великих обсягів продуктів різних видів краще обрати ще більш потужний варіант від 700 Вт.

Враховувати варто також обсяг та матеріали, з яких зроблено чашу. На одну-дві персони можна вибрати чашу до 1 літру. Цього буде достатньо для приготування омлетів, коктейлів, пюре. Для сім’ї з трьох-чотирьох людей варто купити чашу на 1,5-2 літри. В ній зручно готувати фарш, супи, змішувати тісто та інші інгредієнти.

Чаша може бути скляною або пластиковою. Пластик коштує дешевше, хоча з часом і втрачає свій вигляд. Скло — екологічніший та дорожчий матеріал, який можна використовувати роками.

Функціональність техніки залежить також від наявності різних насадок. Одні входять до комплекту при купівлі, інші можна купити окремо. Чим більше насадок, тим більше функцій у блендера.

Його можна перетворити на справжній кухонний комбайн, якщо мати не лише ножі, а й насадки для збивання, шинкування, нарізання та інших дій. За чистотою ножів та насадок необхідно постійно слідкувати.

Деякі моделі мають функцію автоочищення, інші треба мити вручну. Такі конструкції легко розбираються та збираються.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень