Вихователька з Рівненщини, звільнена за фото у соцмережах, виграла апеляційний суд (ВІДЕО)

Завідувачка дитсадка звільнила її за нібито аморальні фото у соцмережі

Ми писали про те, що виховательку з Бугаївського дитсадка Радивилівського району Віту Черешньовську завідувачка Лариса Музика звільнила з роботи за те, що та у соцмережі Фейсбук опублікувала фото у купальнику з відпочинку та з келихом вина на Новий рік. Вихователька не здалася і звернулася у суд. Але навіть коли суд першої інстанції виграла і вийшла на роботу, її завідувачка звільнила повторно. 

Дії завідувачки обурили громадськість не тільки України, а й з-за кордону. Віті Черешньовській чимало незнайомих людей з усього світу висловлювали свою підтримку. І вона навіть започаткувала флешмоб, закликавши у соцмережу викладати свої фото з відпочинку. А міністр освіти і науки Лілія Гриневич дії завідувачки щодо виховательки назвала "розправою".

Тепер Віта Черешньовська - щаслива, бо виграла вчора обласний апеляційний суд, у якому завідувачка дитсадка оскаржувала рішення Радивилівського районного суду про поновлення виховательки на роботі. Про це вихователька написала у Фейсбук:

Віта Черешньовська 19 год НАША,ще одна ПЕРЕМОГА

Я ЩАСЛИВА

ДЯКУЮ БОГУ за все, що дав мені у цьому житті. 

❤ЛЮБЛЮ ВАС

Тепер, за рішенням суду, виховательці мають запис у трудовій книжці "аморальна поведінка" скасувати, виплатити моральну шкоду та заробітну плату з моменту звільнення.

Однак представник завідувачки Олег Бернацький обіцяє звертатися за скасуванням рішення апеляційного суду у Верховний суд. Бо вважає, що на суддів тиснули представники телебачення, присутні на засіданні. Також пояснює, що фото у соцмережах - не єдина причина звільнення:

На адресу дитячого садка надійшло депутатське звернення від районної ради за підписом секретаря комісії з освіти, в якому зазначалося, що 20 серпня 2017 року Черешньовська у селі Сестрятин на День села перебувала у нетверезому стані, вичнила бійку і висловлювалася на адресу місцевих жителів нецензурно.   

Віта Черешньовська на це заявила:

Це все просто надумане і створене на обмані. І вони хочуть підставити і знищити мене.

Як розгорталися події в апеляційному суді - видно на відео UA:Рівне: 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень