Сотні людей у Рівному «штурмують» відділ Державного реєстру виборців

Щоб проголосувати не за місцем реєстрації

Все менше часу залишається до другого туру президентських перегонів. Через це кількість охочих змінити місце голосування зростає з кожним днем.

Нагадаємо, щоб проголосувати 31 березня, понад дві тисячі виборців написали заяви про зміну місця голосування. 

Нині ж, розповіла начальник міського відділу Держреєстру Анна Зелінська, вже звернулося близько тисячі осіб:

Люди йдуть постійно, черги є. Лише сьогодні до обіду було 125 осіб. Найбільшого напливу чекаємо в останні два-три дні перед виборами.

 

Але дуже прошу виборців, щоб вони приходили підготовлені. Щоб до заяви додавали документи, які підтверджують необхідність тимчасової зміни місця голосування. Це може бути довідка з роботи, право власності на житло або договір оренди. Може бути навіть транспортний квиток.

Це прискорить обслуговування людей.

Вона зауважила, що для тимчасово переселених громадян існує спрощена програма реєстрації, вони не надають пояснювальних документів, достатньо копії паспорта.

Також до відділу Державного реєстру виборців звертаються й рівняни, які хочуть проголосувати за кордоном. Зокрема, є ті, які голосуватимуть в Америці, Канаді, Німеччині та Чехії.

Щодо віку заявників, то це переважно люди молодого та середнього віку, але є й пенсіонери.

Подати заяву на зміну місця голосування можна до 15 квітня. Ця послуга для громадян безкоштовна, а установа працює щоденно з 8 до 17 години.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень