Встигніть до 10 жовтня: частина українців може отримати по 12 405 грн

Це одноразова виплата у розмірі 5 прожиткових мінімумів

Частина українців має право отримати від держави понад 12 тис. грн одноразової допомоги. Однак подати заяву треба встигнути до 10 жовтня 2022 року, йдеться на сайті МОН.

Гроші передбачені для молодих педагогів.

На кошти можуть претендувати випускники закладів вищої освіти з освітньо-кваліфікаційним рівнем магістра, бакалавра, молодшого бакалавра, молодшого спеціаліста галузі знань «01 Освіта/Педагогіка».

Для цього вони повинні укласти договір строком не менше 3-х років на посаду педагогічного працівника у закладі загальної середньої або професійної (професійно-технічної) освіти.

Загальна сума допомоги 12 405 грн, що становить 5 ПМ для працездатних осіб (станом на 1 січня 2022 року один прожитковий мінімум для працездатних осіб становить 2481 грн).

Куди звертатися?

Для отримання грошової допомоги необхідно подати заяву на її надання до закладу вищої освіти, де випускник отримав диплом. До заяви подається пакет документів:

  • копія трудової книжки (за наявності);
  • копія договору про роботу на посаді педагогічного працівника у закладі загальної середньої або професійної (професійно-технічної) освіти.

Коли виплатять гроші?

У разі подання заяви на отримання допомоги до 10 жовтня кошти виплачуватимуться до кінця поточного року.

В Міносвіти пояснили, що при зміні місця роботи випускника, але продовження перебування його на посаді педпрацівника у закладі загальної середньої або професійної (професійно-технічної) освіти одержувач допомоги протягом 30 календарних днів з дня виникнення таких змін укладає договір за новим місцем роботи відповідно до вимог, визначених законодавством.

А от виплата допомоги випускникам, які завершили навчання у листопаді-грудні здійснюється на загальних підставах до кінця року, що настає після року, в якому було завершено навчання.

Варто наголосити, що у разі отримання грошової допомоги, але після відмови виконувати умови договору, гроші доведеться повернути.

Джерело: NNS

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень