«Всі чудово знають, що Євген не вміє готувати»: гастродипломат висловився про нове шкільне меню від Клопотенка

Юрій Ковриженко вважає Клопотенка «продуктом шоубізнесу»

З початку року усі школи перейшли на оновлене меню, яке розробив шеф-кухар Євген Клопотенко. Зміни в шкільному харчуванні сподобалися не всім і викликали бурю емоцій. Адже багато дітей не звикли до такої їжі.

Амбасадор української кухні у світі Юрій Ковриженко розповідає, дитячим харчуванням має займатися не шеф-кухар, а дієтолог та нутриціолог. До того ж він зауважив, що «дитяче меню – це не розробка Євгена, а якийсь склад технологічних карт», а сам Клопотенко не вміє готувати.

– Я – один з головних критиків Євгена і взагалі всього, що він робить. У професійній спільноті всі чудово знають, що Євген не вміє готувати. Він – продукт шоубізнесу. У нього є величезна команда, яка за нього готує і все робить, – розповів гастродипломат.

Юрій Ковриженко зазначив, що нове меню в закладах освіти – це набір страв з усього світу, яку готують з дешевих продуктів.

– Якби дітям вдома не давали цукру та солі, то вони чудово б їли в школі все, що їм дають, адже в них би були нормально сформовані на це рецептори. Вони (ред. – команда Клопотенка) набрали якихось страв з усіх кухонь світу, переробили їх на дешеві продукти й просто зліпили отак в одну купу. А потім забрали гроші за грант, – додав Юрій Ковриженко.

Крім того, Юрій Ковриженко зауважив, що зараз до шкільних їдалень приходить Євген Клопотенко та каже: «Та ви взагалі нічого не розумієте, а от я – д'Артаньян у свої 29 чи скільки там років».

До слова, PR-директорка Євгена Клопотенка Дар'я Куренкова розповіла, що над реформою шкільного харчування разом із Клопотенком працювали фахівці:

  • Міністерства охорони здоров'я;
  • Міністерства освіти та науки;
  • Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства;
  • Держпродспоживслужби;
  • Антимонопольного комітету;
  • Державної аудиторської служби;
  • Асоціації дієтологів України;
  • ЮНІСЕФ;
  • Національного університету харчових технологій;
  • Інституту громадського здоров'я ім. О. М. Марзєєва Національної академії медичних наук України.

Джерело: 24 канал

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень