Все менше хворих на кір фіксують на Рівненщині

Та розслаблятися не варто

Показники захворюваності на кір падають, утім загроза ще не минула. Протягом минулого тижня на Рівненщині зареєстрували понад три десятка випадків інфікування, практично всі хворі – діти. Майже 20 людей опинилися на лікарняних ліжках, більшість - неповнолітні.

Про це повідомляють у Рівненському обласному лабораторному центрі і додають, що

найбільш вразливі вікові категорії – це діти 5-9 років і дорослі від 18 до 29 років. Найстаршому ж хворому виповнилося 66 років.

За червень на Рівненщині зареєстрували 187 випадків захворювання. Понад дві третини з них – діти. Найбільше хворих зафіксували у Рівному (78)  і на Березнівщині (21), а також у Гощанському (14), Рівненському (24) і Сарненському (22) районах.

Загалом з початку року в області на кір захворіли майже 4 тисячі жителів, що вп’ятеро більше, ніж за аналогічний період минулого року. За цей час госпіталізували понад 1,5 тисячі хворих, з яких близько тисячі - діти.

У вкрай важкому стані перебували 13 людей, у т.ч. й 9 дітей. Від ускладнень кору в області померло 4 людини (в Україні – 18).

За пів року вакцинувалися майже 32 тисячі людей. Серед дорослих, які належать до групи ризику, щеплення зробили майже 7 500 осіб (понад тисяча – медпрацівники, більше 3 тисяч – освітяни і ще майже 300 студентів).

Наші новини у ТelegramНомер у Viber063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень