Вручення повісток у громадському транспорті: чи законні такі дії?

Детальне пояснення ТЦК

Українське законодавство чітко визначає місця вручення повісток військовозобов'язаним громадянам, серед яких й «громадські місця».

Про це «Вечірньому Києву» розповів заступник начальника — начальник мобілізаційного відділення Дарницького районного у м. Києві ТЦК та СП Володимир Новосядлий.

За словами представника ТЦК, законодавство чітко не визначає місця вручення повістки. Але й заборони для видачі в громадських місцях немає.

- Законодавством не визначено конкретно місця вручення повістки. Заходи з оповіщення населення здійснюються і за домашніми адресами, за місцем роботи (є відповідні обов’язки у керівників підприємств, установ та організацій стосовно виконання цих заходів), та й будь-де, - каже Новосядлий.

Він нагадав, що країна в воєнному стані, а серед нас може бути «хто завгодно і з будь-якими намірами». Тому у транспорті можуть перевіряти документи у будь-який момент.

- Ми ж бачимо звіти СБУ, що затримали навідника, корегувальника, якогось інформатора. Вони серед нас, у цивільному одязі, – додав він.

Тому перевірка людей в громадських місцях, зокрема транспорті - це норма, тому що насамперед це питання безпеки.

- Якщо цього не робити, то може бути багато неприємних наслідків, - додав представник ТЦК.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Анна Карпець

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень