Чому категорично НЕ можна викидати повістки? У ТЦК дали роз'яснення

В деяких випадках ухилянтам може загрожувати кримінальна відповідальність

Українцям за ігнорування або просто викидання повістки може загрожувати адміністративна або кримінальна відповідальність.

Яке саме може бути покарання, розповів начальник мобілізаційного відділення Дарницького районного ТЦК та СП Володимир Новосядлий в інтерв'ю для «Вечірнього Києва».

За словами представника ТЦК, українці не можуть безкарно викидати вручені їм повістки у смітник та не являтися. У таких випадках матеріали направляються до Нацполіції, й ухилянт з'являється у базі даних як розшукувана особа.

Відповідно до закону військовозобов’язаних та резервістів, які вчинили адміністративне правопорушення, має затримати поліція.

 

Правоохоронці повинні доставляти таких громадян у військкомат для складення протоколу. Тобто уникнути візиту у ТЦК все одно не вийде.

Якщо ухилянт стверджує, що не хоче спілкуватися з працівниками військкомату, це вже вважається явним фактом ухилення від призову. За це передбачена кримінальна відповідальність, і покарання вже визначає суд.

- У нас є певне напрацювання із цього приводу. Є вже рішення суддів та кримінальне покарання.

 

Ухилянтам в Україні може загрожувати від трьох до п’яти років ув’язнення, - розповів Новосядлий.

 

Яке може бути покарання за різні повістки? 

В Україні вручають два види повісток. Першу повістку можна отримати у громадському місці або на блокпості. З нею чоловіки приходять у ТЦК для уточнення своїх облікових даних та проходження ВЛК.

Другу ж повістку називають «бойовою». Її можна отримати вже після оновлення даних, і вона означає призначення в ту чи іншу команду.

За ігнорування «бойової» повістки в Україні передбачена кримінальна відповідальність. Неявка ж за першою повісткою веде лише до адміністративного покарання.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Анна Карпець

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень