В ТЦК вигадали найкреативніший спосіб вручення повісток: в чому криється підстава?

Адвокат розповів про всі нюанси

В Україні під час загальної мобілізації військовозобов'язаним чоловікам продовжують вручати повістки. Зокрема, можуть робити це дуже навіть оригінальними способами. Тож адвокат Роман Сімутін розповів, у чому криється така підступність. 

За його словами, чоловікам почали приходити повістки з таким формулюванням:

- Відправку повістки зафіксовано представником Керуючої компанії з обслуговування житлового фонду та автоматизованою системою АІТС «Оберіг».

Також можна побачити такі формулювання:

- Довожу до вашого відома, що в кінці 2023 року у Верховній раді зареєстрували законопроєкт, яким суттєво посилюється відповідальність за військові порушення, а саме законодавства про мобілізацію, з накладенням штрафу від 34 000 до 85 000 грн.

Зокрема, вже є рішення суду, де чоловіку «впаяли» 3 роки позбавлення волі за ухилення від призову за мобілізацією.

У чому ж криється підступність?

Дане рішення суду, яким військовозобов’язаного визнали винним за ст. 336 КК України - ухилення від призову за мобілізацією з покаранням у 3 роки позбавлення волі.

- Зауважте: не умовно, але й не щодо вас, отримувача цього креативного повідомлення.

 

Бо здебільшого чоловіки, не почитавши вирок суду, гадають, що це саме їм дали 3 роки.

 

Такий собі елемент психологічного тиску на людину", - йдеться у повідомленні.

За словами адвоката, те, що відправку повістки «зафіксовано представником Керуючої компанії», ще нічого не доводить чи підтверджує.

- Читайте між рядків: повістку вам вкинули до поштової скриньки, а двірник підтвердив, що зробив це, - додав Сімутін.

Підступність також полягає в тому, що у Верховній раді зареєстрували законопроєкт, яким суттєво посилюється відповідальність за військові порушення, а саме законодавства про мобілізацію, з накладенням штрафу від 34 000 до 85 000 грн.

Важливо, що це лише законопроєкт, а не закон. Він ще тільки буде розглядатися у майбутньому, його розкритикували практично всі політичні сили, він отримав негативні висновки експертного управління при ВРУ. Тож саме так маніпулюють та «грають» на необізнаності й стривоженості громадян.

- Однозначно підхід можна внести до номінації найкреативнішого способу вручення повістки. Звичайно ж, із приставкою «анти», - зазначив експерт.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Анна Карпець

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень