Поліцейські роздавати повістки не будуть, – голова Нацполіції

Принаймні до того, поки це не буде встановлено законом

На сьогодні є багато думок про те, аби до видачі повісток залучити поліцейських. На це голова Нацполіції Іван Вигівський заявив, що поліція і так максимально сприяє ТЦК в тому, щоб встановлювати місцеперебування ухилянтів, та за наявності необхідних документів від ТЦК, доставляти до них таких осіб, але вручення повісток, спільні наряди – це додаткове навантаження

У нас немає такого ресурсу, щоб поставити біля кожного працівника ТЦК ще й поліцейського. Ми стоїмо на блокпостах, щодня виконуємо свої обов'язки, в тому числі й непритаманні поліції функції. Ми готові допомагати, але особисто фізично поліцейські ходити роздавати повістки не будуть. Принаймні до того, поки законом не буде встановлена така норма та це не буде визначено нашим функціоналом, – каже Іван Вигівський.

Крім того, він додав, що якщо законом буде встановлена норма вручення повісток поліцейськими – то Нацполіції не вистачить людей. 

Фактично у нас в строю 98 тисяч поліцейських. З них трохи понад 20 тисяч – жінок. Беремо щодобові наряди по державі, це десь 7 тисяч нарядів, в яких залучені понад 20 тисяч поліцейських. Від 24 лютого 2022 року ми працюємо в посиленому варіанті несення служби – 24/7 всі поліцейські в строю.

 

Також у нас близько 15 тисяч дізнавачів і слідчих, які кожного дня розслідують кримінальні провадження, зокрема понад сотні тисяч воєнних злочинів, близько 20 тисяч оперативників щоденно розкривають тяжкі та особливо тяжкі злочини. Крім того, створена штурмова бригада Нацполіції «Лють», яка безпосередньо бере участь у відсічі збройної агресії рф.  

Джерело: РБК-Україна

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень