Навіть заброньованим водіям вручають повістки: на кордоні з'явилися мобільні пости ТЦК

Працівники військкоматів та поліції перевіряють документи у водіїв вантажівок, які проводять перевезення

Перед пунктами пропуску через державний кордон України з'явилися мобільні пости. Їх розгорнули ТЦК та СП спільно із правоохоронними органами. 

Про зміни на кордоні повідомила Європейська Бізнес Асоціація.

Там зауважують, що співробітники ТЦК та поліції перевіряють документи у водіїв вантажівок, які проводять перевезення.

 

Їм вручають повістки з вимогою відвідати військкомат та оновити свої облікові дані.

Внаслідок заходів утворюються додаткові черги, між співробітниками транспортних компаній поширюються панічні настрої. Проблемою є й той факт, що повістки видають навіть заброньованим водіям, у яких можуть виникнути розбіжності з відстроченням від мобілізації.

- Навіть якщо водій заброньований зараз, перед перебронюванням працівник може бути кілька днів/тижнів не на броні.

 

Відповідно, має з'явитися у ТЦК для оновлення інформації і, з досвіду, про який говорить бізнес, часто таких працівників мобілізують, не дочекавшись рішення про продовження броні, - зазначили у ЄБА.

У результаті спостерігається ускладнення логістичних операцій. Багато водіїв, уповноважених здійснювати перевезення, зіштовхнулися з проблемами у своїй роботі.

В Асоціації уточнили, що нововведення можуть призвести до розірвання контрактів з міжнародними замовниками, втрати замовлень та довіри, звільнення працівників та зупинення виробничої діяльності компаній. Це своєю чергою призведе до зменшення надходжень до держбюджету через зниження обсягу митних платежів та податків.

- Важливо додатково передбачити бронювання працівників, які не належать до критично важливих підприємств, але водночас активно працюють та сплачують податки до бюджету України, - закликали у Європейській Бізнес Асоціації.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Анна Карпець

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень