Українським чоловікам за кордоном «світить» дуже неприємний сюрприз щодо мобілізації: про що йдеться?

Пояснює адвокатка

Чоловікам-українцям призовного віку (18-60 років), які перебувають за кордоном, у разі ухвалення Верховною Радою урядового законопроєкту, в якому передбачено, що мобілізація в Україні 2024 буде посилена, «світить» дуже неприємний сюрприз.

У проєкті закону (№10449) йдеться, що закордоном українські чоловіки такого віку зможуть отримувати консульські послуги лише у тому разі, якщо матимуть військово-облікові документи, розповіла київська адвокатка Кристина Очкур.

Експертка підкреслила, що йдеться, зокрема, й про переоформлення закордонного паспорта у разі закінчення його терміну дії.

- Новий законопроєкт про мобілізацію номер 10449, який нещодавно зареєстрували у Верховній Раді, передбачає дуже неприємну зміну для тих чоловіків, які перебувають за кордоном.

 

При цьому у проєкті не вказано, коли саме ці чоловіки мали виїхати за кордон…, - зазначила вона.

Адвокатка також додала, що це вже другий законопроєкт, у якому прописано зміни мобілізаційних заходів, який цієї зими внесли у парламент і, «скоріш за все, цей текст буде погоджено».

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Анна Карпець

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень