Українцям хочуть надсилати електронні повістки: як це буде працювати?

Про зміни в новому законопроєкті про мобілізацію

У новому проєкті закону про мобілізацію в Україні надсилатимуть повістки про виклик до ТЦК та СП до електронного кабінету призовника. При цьому повістка буде вважатися врученою, навіть якщо громадянин її не бачив.

Про це йдеться у тексті документа.

До обов'язків громадян з мобілізаційної підготовки та мобілізації входитиме реєстрація електронного кабінету призовника, військовозобов'язаного, резервіста.

Військовозобов'язані протягом 60 днів з дати початку проведення мобілізації повинні уточнити свої облікові дані через Центри надання адміністративних послуг, електронний кабінет або ТЦК.

У документі також наголошується, що повістка може бути відправлена через електронний кабінет, а днем її вручення вважатимуть той, коли ТЦК отримала повідомлення про її доставлення.

 

Тобто, якщо повістку надіслали пізніше 17:00, вона вважатиметься врученою наступного робочого дня.

Громадянин повинен повідомити ТЦК про причини неприбуття на порядок денний протягом трьох діб.

Поважними причинами визнаються:

  • подія стихійного характеру, хвороба, дії Росії або інші обставини, що позбавили його можливості особисто прибути у зазначений пункт та строк;
  • смерть його близького родича (батьків, дружини (чоловіка), дитини, рідних брата, сестри, діда, бабусі) чи близького родича його дружини (чоловіка).

Законопроєкт про мобілізацію

Нагадаємо, 30 січня Кабінет міністрів України повторно вніс до Верховної ради законопроєкт про мобілізацію. Документом пропонується змінити порядок її проведення. 

Зокрема, у законопроєкті містяться норми щодо зниження призовного віку до 25 років, обмеження для ухилянтів і не тільки.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Анна Карпець

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень