То чи підуть служити всі? Профільний комітет Верховної Ради пояснив поголос про мобілізацію жінок  

Ледь не щодня публічні особи, військові та народні депутати висловлюють свою думку щодо необхідності мобілізації жінок. Є депутатки, які наполягають на гендерній справедливості  

ФОТО АрміяІнформ

Обговорюють питання мобілізації жінок і безпосередньо у Верховній Раді. Для задоволення потреб Генштабу Збройних сил України та виконання вимог майбутнього законодавства щодо мобілізації достатньо буде чоловіків. Тож призивати жінок до армії не планують, запевняє заступник голови комітету Верховної Ради з питань національної безпеки Єгор Чернєв

За його словами, у чинному законодавстві про мобілізацію йдеться не про громадян країни загалом, а лише про чоловіків віком від 27 до 60 років. Новий законопроєкт про зниження призовного віку також стосуватиметься військовозобов'язаних українців сильної статі. 

Єгор Чернєв наголосив, що президент і парламент дотримуються позиції, що жінок не потрібно вносити до мобілізаційного ресурсу. 

Позиція президента, позиція нашого комітету і думаю, що в принципі позиція більшості парламентаріїв полягає в тому, що не потрібно сьогодні додавати жінок до мобілізаційного ресурсу, - заявив народний депутат. 

Чєрнєв каже, що є достатньо чоловіків віком від 27 до 60 років, які можуть бути мобілізовані. Водночас він припустив, що у новому законопроєкті може бути зазначено зниження призовного віку до 25 років. 

Джерело: today.ua

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень