Назвали категорії українців, які мають стати на військовий облік за кордоном: про кого йдеться?

За недотримання вимоги на громадян чекатиме покарання

В Україні продовжується  загальна мобілізація. Відповідно всі військовозобов’язані чоловіки зобов'язані бути на обліку у ТЦК та СП. Це стосується навіть й тих, хто виїхав за кордон. Про це повідомляє РБК-Україна.  

Хто має ставати на військовий облік? 

Якщо громадяни України виїхали за кордон на понад 3 місяці, то протягом 7 днів з моменту прибуття на нове місце тимчасового перебування, вони зобов'язані стати на облік. Зокрема, це стосується призовників, військовозобов'язаних та резервістів.

А саме:

  • призовники у віці від 16 до 27 років;
  • військовозобов’язані та резервісти, які поки не досягли граничного віку; перебування у запасі;
  • жінки від 18 до 60 років з медичною освітою;
  • жінки від 18 до 60 років, які добровільно служать у лавах армії. 

Де ставати на військовий облік за кордоном? 

На військовий облік громадян України, які перебувають за кордоном, можуть брати дипломатичні установи за місцем консульського обліку.

При цьому наголосимо, що дипломатичні установи не мають права вручати повістки, тому йдеться тільки про військовий облік.

Після взяття на облік військовозобов'язаного консульство має протягом 7 днів поінформувати відповідні територіальні військово-облікові органи в Україні.

Що загрожує, якщо не стати на військовий облік за кордоном? 

Якщо призовник, військовозобов'язаний чи резервіст упродовж 7 днів не завітає до закордонної дипломатичної установи України для взяття на військовий облік, він порушить вимоги Порядку, що передбачає відповідальність відповідно до статті 210 Кодексу України про адміністративні правопорушення. За це карають штрафом від 30 до 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Повторне вчинення порушення упродовж року, передбачає накладання штрафу від 50 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Анна Карпець

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень