Вражає печінку на пряму: смертельна небезпека магазинних соків
Навіть ті, хто не купують таких соків, дозволяють побалувати себе на свята
Постійне вживання пакетованих магазинних соків може мати вкрай серйозні наслідки для здоров'я. Сік у пакеті - це не здоровий продукт, передусім через вміст цукру.
Небезпечна фруктоза
Експерти кажуть: на стандартну півторалітрову упаковку припадає 32 кубики цукру.
Фактично йдеться про фруктозу, що набагато гірше. Адже фруктоза потрапляє безпосередньо в печінку, поступово перетворюється на звичайний жир, на тригліцериди.
Через колосальний вміст чистої фруктози ВООЗ називає соки продуктами, з якими слід бути надзвичайно обережними.
Ризик смерті
Американські вчені протягом шести років вивчали раціон 40 000 осіб віком від 45 років. З'ясували: регулярне споживання соку вкорочує життя.
Експерти кажуть: ризик для здоров'я значно зростає при щоденному споживанні продукту обсягом 350 мл.
За такої порції ризик смерті зростає на 14%, ризик серцевих захворювань – на 40%.
Онкологія
Оскільки фруктоза із соку може перероблятись лише печінкою, з'являються великі ризики щодо порушень обмінних процесів у цьому органі.
Американська асоціація з вивчення раку стверджує, що сік є безпосередньою причиною виникнення деяких онкологічних захворювань.
Крім того, соки шкодять зубам та здорово «підкидають» зайві кілограми на талію.
Але не всі вони такі шкідливі.
Є менш небезпечні, наприклад, томатний (мінус лише у великому вмісті солі), а є й корисні. Найкорисніший - зелений овочевий сік.
Перед вживанням будь-яких лікарських препаратів потрібно проконсультуватися з лікарем і здати аналізи на дефіцити вітамінів.
Радіо Трек: НОВИНИ