Для покращення пам’яті та настрою: 6 корисних напоїв для мозку, які варто пити після 40 років (ФОТО)

Смачно та корисно

З віком догляд за когнітивним здоров’ям стає все більш актуальним. Тому, що когнітивні функції зазвичай погіршуються з віком.

Тож після 40 років дуже важливо підтримувати роботу мозку та загальне психічне здоров'я за допомогою збалансованої дієти та здорового способу життя. Одним із простих і приємних способів покращити здоров’я мозку є включення певних продуктів і напоїв у свій щоденний раціон.

Такі напої не тільки смачні, але й наповнені поживними речовинами та сполуками, які можуть покращити пам’ять, настрій і захистити від зниження когнітивних функцій.

 

Про корисні напої для мозку розповів дієтолог Варші Хатрі з Prowise Healthcare.

Лате з куркумою

Лате з куркумою, також відоме як «золоте молоко», містить потужну протизапальну та антиоксидантну сполуку куркумін. Її пов’язують із покращенням настрою та пам’яті. 

Вживання лате з куркумою може допомогти зменшити запалення в мозку, потенційно знижуючи ризик зниження когнітивних функцій і покращуючи загальну роботу.

 

Цей теплий, заспокійливий напій є чудовим способом для підтримки когнітивного здоров’я.

Чорничний смузі

Чорниця відома своїм високим вмістом антиоксидантів, зокрема флавоноїдів, які покращують когнітивні функції. Споживання чорниці може покращити пам’ять і захистити мозок від окислювального стресу.

Це смачний спосіб включити основні поживні речовини у свій раціон. Регулярно вживаючи чорничний смузі, ви можете зберегти здоров’я свого мозку, задовольнивши смакові рецептори.

Буряковий сік

Він є чудовим варіантом для покращення когнітивних функцій завдяки високому вмісту нітратів. Ці нітрати в організмі перетворюються на оксид азоту, який сприяє розширенню кровоносних судин і покращує кровообіг та збагачення мозку киснем.

Кращий кровообіг може покращити когнітивні функції, гостроту пам’яті та підвищити концентрацію.

 

Буряковий сік — це натуральний варіант для тих, хто хоче покращити свої розумові здібності та зберегти концентрацію протягом дня.

Зелений чай

Він є потужним союзником для здоров’я мозку завдяки багатому вмісту антиоксидантів, зокрема катехінів. Помірний вміст кофеїну в зеленому чаї покращує концентрацію та пильність, не викликаючи відчуття нервозності, яке часто асоціюється з кавою.

Крім того, зелений чай містить амінокислоту, яка сприяє розслабленню та знижує стрес, ще більше покращуючи загальний настрій. П'ючи зелений чай, ви зможете насолоджуватися покращеними когнітивними функціями та спокійним, зосередженим розумом.

Матча

Матча — це порошкоподібний зелений чай із підвищеною концентрацією антиоксидантів і амінокислот. Він забезпечує більш тривале вивільнення енергії та покращує концентрацію без нервозності, пов’язаної з кавою. Амінокислота L-теанін у матчі сприяє розслабленню та може допомогти зменшити стрес.

Матча також пропонує потужну дозу антиоксидантів, які захищають клітини мозку та підтримують загальне когнітивне здоров’я.

 

Спробуйте матча лате з невеликою кількістю підсолоджувача для ранкового підбадьорення.

Кава

Якщо вам хочеться трохи більше кофеїну, чашка чорної кави не завадить. Цей класичний ранковий напій може підвищити пильність, концентрацію та когнітивні здібності.

Також, каву можна поєднувати з темним шоколадом, який має свої переваги для здоров’я мозку. Він багатий флавоноїдами, які мають нейропротекторні властивості та можуть покращити приплив крові до мозку.

Повідомлення про здоров'я мають суто рекомендаційний характер. У випадку виникнення проблем — звертайтеся до лікаря. Не займайтесь самолікуванням.

Джерело: NV

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Олена Швидка

Відкрити плей-лист

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Більше оголошень