В Україні підроблювали товар популярної марки: Де продавали фальсифікат (ФОТО)

Ліцензій на використання не було

Це було в Одесі.

Фігурант облаштував тут приміщення, де в антисанітарних умовах фасував кавову сировину в упаковки з айдентикою світових брендів. Свою продукцію він розповсюджував в інтернеті, а також у місцевих торгових точках та ринках регіону, повідомили у Нацполіції.

На опублікованих фото можна розглянути, що одним із брендів, під які шахрай підробляв каву, є Lavazza.

- Жодних договорів, дозвільних документів та ліцензій на використання популярних торгових марок у бізнесмена не було, – йдеться в повідомленні.

При цьому наголошується: у справі правоохоронці провели 4 обшуки за місцями проживання та діяльності зловмисника. У ході яких було вилучено:

  • близько 700 кг кавових зерен та розчинної кави;
  • пристрої для фасування та пакування кавової продукції;
  • полімерні пакети різних об'ємів;
  • кошти, одержані від незаконної діяльності.

Приблизна вартість вилученого майна становить майже на 1,6 млн грн. Триває досудове розслідування. Встановлюється повне коло причетних осіб, – розповіли правоохоронці.

Справжня кава дорожчає в усьому світі

У зловмисників по всьому світу росте спокуса виробляти та продавати підроблену каву. Такі схеми стають все вигіднішими, оскільки ціни на всі популярні сорти кавових зерен стрімко зростають.

Так, за даними Bloomberg, ціни на каву продовжують зростати наприкінці липня-2024, оскільки проблеми з поставками з В'єтнаму та Бразилії все ще серйозно впливають на ринок. На цьому тлі виросли в ціні і зерна арабіки, яким віддають перевагу кавові мережі, і більш бюджетна робуста.

Ціни на зерна робусти злетіли до найвищого рівня з 1970-х років. А зерна арабіки на початку липня 2024-го були найдорожчими за останні два роки, зазначають аналітики агентства.

В усьому ланцюжку поставок продавці підвищують ціни та відмовляються від знижок, щоб захистити свою маржу. Багато хто попереджає про подальше зростання цін.

- Почасти цей пов'язаний із поганою погодою – посуха у В'єтнамі, де вирощують робусту, призводить до дефіциту цього сорту четвертий рік поспіль, а суха погода у Бразилії скоротила врожай арабіки.

 

Розрив між ф'ючерсними цінами на ці два сорти близький до найвужчого за всю історію, що змушує компанії шукати зерна арабіки нижчої якості замість звичайного економічно ефективного сорту робусти, щоб знизити витрати, – зазначають у Bloomberg.

Проте не лише погода призводить до зростання цін. Зростання попиту на таких ринках, як Китай, також мотивує виробників підвищувати вартість товару.

Крім того, все частіше порушується питання оплати праці місцевих фермерів, яким великі кавові компанії традиційно недоплачують, намагаючись заощадити. Встановлення справедливої оплати також веде до подорожчання виробництва.

Джерело: obozrevatel

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Знайдено автомобільні номера

  Знайдено автомобільні номера ВК1273НА , ВК7773ВК

Більше оголошень