ВПО можуть примусово позбавляти виплат. В Мінсоц «ідуть» по списку

У Міністерстві розповіли про новий механізм, який має захистити бюджетні кошти від недобросовісних отримувачів

ВПО. Фото ілюстративне, жанрове
ВПО. Фото ілюстративне, жанрове

В Україні почалися перевірки внутрішньо переміщених осіб, за результатами яких людей можуть позбавляти виплат. Про це в інтерв'ю «Суспільному» днями заявила пані міністр соцполітики Оксана Жолнович.

За її словами, людина, яка повернулася додому, на своє постійне місце проживання, перестає бути переселенцем. Тому її мають позбавити виплат, які призначені саме для ВПО.

Жолнович зауважує, що багато людей після повернення додому не знімається з реєстрації, тож було прийнято рішення перевіряти переселенців за списками.

У випадку, якщо людина не може розібратися з поточними фінансовими проблемами, уряд може запропонувати їй інші програми фінансової підтримки, але не виплати для ВПО, якщо йдеться про переселенців, які вже повернулися додому.

- Якщо людина повернулася, вона була внутрішньо переміщена і в неї немає роботи, у неї є інші якісь проблеми, які вона не може вирішити і потребує додаткової підтримки, то у нас є програми: малозабезпечених, багатодітних, та сама субсидія. Ми можемо допомагати їй просто вже вирішуючи її конкретну проблему, яка у неї виникає у місці її постійного проживання, - пояснює очільниця Мінсоцполітики.

 

Як відбувається перевірка

Особі, що зареєстрована як ВПО, прийде повідомлення з проханням з'явитися до управління соцзахисту населення та підтвердити своє перебування у певному місці. Якщо людина не з'являється протягом 10 днів, виплати припиняються.

- Але у разі, якщо вона їздила кудись відпочивати або була у відрядженні, повертається пізніше, то вона подає заяву і виплати будуть відновлені, - додає Жолнович.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень