Право на грошову допомогу: хто із ВПО має подати повторну заявку?

Її приймають до 1 грудня

Усі внутрішньо переміщені особи, заяви яких були подані через портал «Дія» до 30 квітня 2022 року, мають право на отримання допомоги на проживання.

У випадку, якщо заяви переселенців знаходилися в обробці, орган соціального захисту населення зобов’язаний оформити довідку про взяття на облік ВПО. На підставі цієї довідки орган соцзахисту призначає допомогу на проживання за березень-квітень 2022 року.

При цьому, якщо переміщена особа, починаючи з травня цього року, має право на подальшу виплату допомоги на проживання, ця допомога продовжується з травня. Подання окремої заяви на отримання допомоги не передбачено.

Усі ВПО, яким не вдалося оформити допомогу до 30 квітня через застосунок «Дія», можуть повторно подати заявку до 1 грудня.

На цьому наголошують в Мінреінтеграції.

Органи соцзахисту зобов’язані прийняти у людини повторну заяву та розглянути її, навіть якщо вона зараз не може підтвердити подання першої заяви до 30 квітня.

Щодо затримки виплат для ВПО, то тут мають місце відразу 2 фактори: технічний та людський. Як пояснив заступник очільниці Мінсоц Віталій Музиченко, йдеться про неопрацювання поданих документів працівниками відповідних органів, якщо такі документи люди подавали особисто, а також технічні збої, які відбулися навесні при подачі заяви на оформлення виплат через «Дію».

— Тут ситуація може бути різного характеру — банально від людського фактора, коли цю заявку хтось не відпрацював — пішов у відпустку чи звільнився, захворів.

 

Крім того, у нас було достатньо системне питання стосовно інформаційної взаємодії щодо документів, які заходили через додаток «Дія». Через шалений попит на цю послугу відбувся технічний збій, — зазначив посадовець.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень