ВПО можуть отримати відразу всю суму грошової допомоги. Як це зробити

Якщо гроші накопичувалися декілька місяців поспіль

Усі вимушені переселенці, які стали на облік, мають право на отримання державної грошової допомоги. Йдеться про 2 тис. грн на місяць - на дорослу людину і 3 тис. грн - на дитину чи особу з інвалідністю.

Розповідаємо, як ВПО можуть отримати відразу всю накопичену суму.

Механізм отримання допомоги ВПО

Усі переселенці, які подали заяви через «Дію» до 30 квітня 2022 року, мають право на грошову допомогу на проживання. Однак ще не всі ВПО отримали свої гроші, адже частина заявок й досі перебуває на опрацюванні.

У Мінреінтеграції пояснили, чому так відбувається:

У разі, коли заяви переселенців перебували на опрацюванні, орган соціального захисту населення зобов’язаний оформити довідку про взяття на облік ВПО, – йдеться у повідомленні.

На підставі цієї довідки орган соцзахисту призначатиме допомогу на проживання за березень-квітень 2022 року.

Проте у Мінреінтеграції заявили, що якщо переміщена особа, починаючи з травня цього року, має право на подальшу виплату допомоги на проживання, ця допомога продовжується з травня.

Відповідно, такі ВПО отримають повну суму своїх виплат за усі місяці, починаючи з березня поточного року.

 Як отримати накопичену суму допомоги

Подавати окремо заяву на отримання допомоги не треба. Виплати вам мають нарахувати автоматично.

Якщо маєте питання, то звертайтесь до Мінреінтеграції на цілодобову гарячу лінію 15-48 або на гарячу лінію Уповноваженого з питань ВПО – +38 (066) 813-62-39.

 Хто може подати повторну заявку на отримання допомоги

Усі ВПО, заяви яких були подані через портал «Дія» до 30 квітня 2022 року, мають право на отримання допомоги на проживання.

Причому усі ВПО, яким не вдалося оформити допомогу до 30 квітня через застосунок «Дія», можуть повторно подати заявку до 1 грудня.

 

Органи соцзахисту зобов’язані прийняти у людини повторну заяву та розглянути її, навіть якщо вона зараз не може підтвердити подання першої заяви до 30 квітня.

Щоб подати повторну заявку, необхідно прийти особисто до органу соціального захисту населення та написати ще одну заяву. Або ж надіслати її поштою.

Джерело: progroshi.news

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень