Вперше в історії: Україна почала купувати в Росії популярний овоч

Резонансна подія сколихнула бізнес-кола

Цього тижня на ринку України відбулася резонансна подія, – повідомляє Дело.

Вперше в історії Україна почала імпортувати свіжий огірок з Росії, країни, яка раніше була основним ринком збуту для українських тепличних огірків.

 

Високі ціни та обмежена пропозиція українських виробників

Зазначається, що російський огірок є конкурентним за ціною з українським, попри 10% імпортне мито, яке доводиться сплачувати імпортерам, оскільки Україна розірвала угоду про вільну торгівлю з РФ.

Наразі пропозиція огірка українського виробництва на ринку дуже обмежена – лише кілька комбінатів ведуть відвантаження, тож ціни на український огірок порівняно високі – 38-45 грн/кг ($1,44-1,70 долара США за кг).

Відповідно, на цьому фоні різко виріс імпорт огірка з Туреччини, який доступний у середньому на 5-10 грн/кг (19-38 центів США) дешевше. Є також у продажу огірок з Білорусі, який коштує трохи дорожче за турецький.  

А ось російський огірок надходить на ринок за найнижчими цінами серед усіх конкурентів, тому що в Росії зараз спостерігається тенденція зниження цін на цей овоч. Гладкий огірок в Росії можна купити за 60-80 руб./кг ($0,82-1,09 доларів США за кг).

 

Варто відзначити, що за перші 8 місяців 2021 року Україна імпортувала рекордний обсяг свіжого огірка для цього періоду року – 12,1 тис. тонн, а головними постачальниками огірка в Україну були Туреччина та Білорусь. 

Основні обсяги свіжого огірка Україна традиційно імпортує у листопаді-грудні, коли місцеві комбінати припиняють виробництво.

 

 

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень