ВООЗ попереджає українців про справжні виклики майбутньої зими

Переохолодження, обмороження, сплеск респіраторних хвороб і не тільки

Майбутня зима може стати вкрай суворою, вважає Всесвітня організація охорони здоров'я. Люди не зможуть отримати належної медичної допомоги, тож холод може бути вкрай небезпечним для уразливих категорій населення, говорить директор Європейського регіонального бюро ВООЗ Ганс Клюге.

Йдеться про осіб з хронічними хворобами, людей похилого віку та матерів з немовлятами. Ситуацію у ВООЗ розглядають ще й в контексті низького рівня вакцинації населення проти COVID-19.

Занадто багато людей в Україні живуть ненадійно, переїжджають з місця на місце, живуть в нестандартних будівлях або не мають доступу до опалення, – заявив Ганс Клюге.

Тож низькі температури взимку можуть призвести до сплеску респіраторних захворювань, переохолодження та обмороження, пневмонії, інсульту і серцевого нападу.

За даними ВООЗ, за час повномасштабного вторгнення Росія скоїла 620 атак на медичні заклади України. В Україні зруйновано понад 800 тисяч будинків, «тисячі людей зараз мешкають або в колективних центрах, або у пошкоджених будинках, без необхідного захисту від суворих холодів».

Представник ВООЗ підкреслив, що останніми тижнями в Україні спостерігається різке зростання кількості випадків COVID-19, як і в решті країн Європи. Клюге додав, що через ескалацію бойових дій може зрости кількість внутрішніх переселенців.

Виклики взимку та нещодавня ескалація бойових дій можуть призвести до значного внутрішнього переміщення, причому, як очікується, від 2 до 3 мільйонів людей переміщуватимуться в самій Україні, як і ще один відтік біженців до сусідніх країн, – зазначив голова європейського бюро ВООЗ.

Клюге прогнозує велике навантаження на служби охорони здоров'я як в Україні, так і в країнах, які приймають біженців. Також він вказав, що можуть загостритися проблеми з психічним здоров'ям.

Головним завданням ВООЗ в Україні є відновлення об'єктів медичної інфраструктури, які постраждали від ударів. Серед інших пріоритетних напрямків у ВООЗ виділили:

  • задоволення нагальних медичних потреб людей у ​​районах, які знову повернулися під контроль України;
  • підготовка до зими;
  • реформа охорони здоров'я в Україні, яка успішно почалася до війни та почала приносити хороші результати.

Джерело: Судово-юридична газета

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень