Будьмо реалістами – ця зима буде важкою, – в уряді розповіли, скільки градусів буде у квартирах

Опалення подаватимуть у режимі жорсткої економії

Україна готується до найскладнішого у своїй історії опалювального сезону. На сьогодні рівень готовності складає уже 90%, розповіли в уряді.

Ракетні удари окупантів впродовж останніх днів завдають нищівних ударів по об’єктах критичної інфраструктури.

Українська енергосистема функціонує в нормальному режимі. Україна не запитувала аварійну допомогу у європейських сусідів. Дефіциту потужностей немає. Ремонтні роботи тривають, - йдеться в повідомленні уряду.

В уряді уже зверталися до українців з проханням економити енергоресурси у ранкові та вечірні години під час пікових навантажень. А попри достатній накопичений ресурс газу та вугілля на опалені теж доведеться заощаджувати. Тож в уряді затвердили граничні температури, які допустимі у помешканнях українців.

Після увімкнення опалення ми закликаємо заощадливо використовувати газ і вугілля. Так, це означатиме зменшення температури у квартирах.

 

Мінімально допустиме значення цієї зими буде 16 градусів, а середнє — 18 градусів. Це необхідність і це наш внесок у перемогу. Адже від кожного з нас залежить, як ми пройдемо цю зиму, - каже прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

Про такий непопулярний крок експерти ЖКГ повідомляли ще в травні, проте тоді ще був час накопичити більше газу. Наразі, буквально за тиждень до старту опалювального сезону, стало очевидно, що ресурс цієї зими буде обмеженим.

Тарифи не підвищуються ні на газ, ні на опалення, ні на електроенергію. Субсидії залишаються і будуть виплачуватися в повному обсязі всім родинам, які дійсно цього сьогодні потребують.

 

Важливо розуміти, що російські терористи будуть намагатися використовувати холод як свою зброю. У їхній хворій уяві українці, які сидять декілька годин без світла, — це і є перемога. Вони думають, що так змусять нас капітулювати. Цього не буде, - каже прем’єр.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень