Температура, за якої обов’язково треба вдягати шапку

Лікарі назвали небезпечні хвороби, які виникають через згубну звичку ходити без головних уборів

Шапка – обов'язковий елемент гардероба в осінньо-зимовий період. Звісно, це модний аксесуар, який підкреслює індивідуальність. Але лікарів шапка цікавить виключно як засіб, що попереджує серйозні негаразди зі здоров'ям.

Люди, які не носять шапку найпершими потрапляють до невролога, адже у них часто трапляється невропатія великого потиличного нерва.

Невропатія великого потиличного нерва — це результат локального охолодження і надмірної напруги м’язів. Стан проявляється стріляючим болем у потилиці, що віддає в завушну, тім’яну, скроневу ділянку, — кажуть лікарі.

Систематичне переохолодження голови призводить до напруги апоневрозу – сухожильного шолома між потиличним і лобовим м’язом. Це може спровокувати появу хронічного головного болю.

Не треба виключати й інфекційних захворювань. При переохолодженні знижується місцевий імунітет, тож може з'явитися синусит, менінгіт й отит.

Лікарі не рекомендують ходити без шапки, якщо температура повітря становить менше як +5 градусів. Шапку треба обирати таку, що добре закриває голову та вуха.

Джерело: EuroMD

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень