На ринку є 5 типів обігрівачів. Як обрати ідеальний для себе

Аби не мерзнути взимку

За лічені дні до старту опалювального сезону українці все активніше цікавляться додатковими засобами обігріву свого помешкання.

Аби купівля засобу не була марнотратством, слід визначити, які саме функції має виконувати прилад та яку площу він має обігрівати. Це ключові умови для пошуку ідеального зимового супутника, каже експертка з житлово-комунального господарства Кристина Ненно.

На сьогодні на українському ринку представлено 5 типів обігрівачів, які відрізняються як за механікою обігріву, так і за площею прогрівання.

Електричний конвектор

Це найбільш поширений тип обігрівачів. Його вважають найбільш безпечним. Конвектор рівномірно прогріває приміщення. Але слід уважно читати технічні характеристики пристрою, адже він може виявитися не достатньо потужним для великих площ. Тож під час вибору такого типу обігрівачів, необхідно знати площу приміщення й відповідно до цього підібрати модель.

Термовентилятор

Це обігрівач який розрахований на точкове прогрівання невеликої частини приміщення. Швидко може нагріти повітря біля вас, проте надто сушить повітря в приміщенні. Його не можна використовувати понад 6 годин поспіль.

Інфрачервоний обігрівач (УФО)

Прилад для миттєвого нагрівання якоїсь певної зони приміщення – поблизу ліжок, робочих місць. УФО часто використовують у закладах з відкритими терасами – цей прилад можна використовувати на величезних площах, оскільки майже не відбувається втрати тепла від УФО.

Масляний обігрівач

Буквально батарея на колесах. Проте на сьогодні вважається найменш ефективним видом обігрівачів. Тепла від нього доведеться почекати, адже спочатку він нагріває масло в собі, а лише згодом – повітря в приміщенні навколо.

Кондиціонер

Більшість моделей на сьогодні мають функцію прогріву повітря, а не тільки його охолодження. Можна встановити необхідну температуру повітря на кондиціонері, і за 15 – 20 хвилин він прогріє кімнату залежно від своєї потужності.

Використання та догляд за обігрівачами

Після покупки ви маєте уважно прочитати інструкцію з експлуатації та обов'язково перевірити термін використання приладу. Після того, як в обігрівача закінчується термін експлуатації, використовувати його категорично не можна.

На обігрівачі заборонено складати речі та сушити одяг – це може призвести не тільки до зіпсутих речей, але і до загоряння та пожежі в приміщенні. Якщо обігрівач вийшов з ладу, не намагайтеся поремонтувати його власноруч – зверніться до професіонала.

Джерело: 24 канал

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень